Ga naar hoofdinhoud

Welke verschillende functies kunt u doorgaans op een airco vinden?

De meest gebruikte functie van een airco is het koelen van ruimtes. Door het reguleren van de lucht in de binnenruimtes, zorgt de airco voor verkoeling. Je komt zo je werk- en woondagen door. Maar wist je ook dat een airco over meer functies beschikt?

Zuiveren

De airco’s zijn voorzien van een luchtfilters. Deze luchtfilters zuigen lucht uit de omgeving op en filteren deze van stof, rook en geuren. Er bestaan veel airco modellen die voorzien zijn van high-tech filters. Deze airco’s zijn in  staat tot wel 99% van de lucht te zuiveren. Mensen die last hebben van astma, allergieën of andere kwalen, is dit een uitermate geschikte airco.

Ventileren

Een airco zuigt lucht uit zijn omgeving, filtert deze lucht, koelt of verwarmt de lucht en verdeelt dan de lucht weer in zijn omgeving. Als de koel-of verwarmfunctie is uitgeschakeld, dan kan de airconditioner als ventilator worden gebruikt. Het is daarbij ook mogelijk buitenlucht te mengen. Bij deze mogelijkheid wordt de lucht van buiten de ruimte in geventileerd en de lucht van binnen naar buiten afgevoerd. De ruimte wordt dan met schone lucht gevuld.

Ontvochtigen

Wanneer de airco op standje koelen staat, dan zal de airco de ruimte in temperatuur verlagen en ontvochtigen. Door de omgeving te ontvochtigen, wordt een klamme, warme omgeving voorkomen. Dat is niet alleen erg prettig voor mensen, maar dit is ook voordelig voor je apparatuur in de ruimte.

Verwarmen

Airco’s in combinatie met een warmtepomp kunnen zowel koelen als verwarmen. Zo kun je de airco niet alleen in de zomer voor verkoeling gebruiken, maar ook om een ruimte te verwarmen in de winter. Het is zelfs mogelijk dat een airco, mits juist ingesteld, goedkoper kan zijn dan gasverwarming.

Voordelen van een airco

Zoals hierboven is omschreven, worden er vele airco’s en airco installaties met veel verschillende functies aangeboden. De vraag is waarom zou je nu werkelijk investeren in een airco installatie? Wij zetten voor jou een aantal voordelen van de airco installatie op een rijtje.

Geen bacteriën en schadelijke stoffen

De lucht in je omgeving raakt gedurende de dag vervuild. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Denk hierbij aan etensluchten, sigarettenrook, andere schadelijke stoffen en bacteriën. Een airco houdt de lucht schoon door de vieze lucht voor schone lucht te vervangen en geeft hierdoor schadelijke stoffen en bacteriën minder kans te vestigen. Zelfs pollen worden door filters tegengehouden. Dat kan voornamelijk voor mensen met hooikoorts een fijne toevoeging zijn.

Ontvochtigen van ruimtes

Zoals eerder vermeld beschikt een airco over meerdere functies. Een airco hoeft niet enkel gebruikt te worden voor het verkoelen van een ruimte, maar kan ruimtes ook ontvochtigen. Als een ruimte minder vochtig is, zal het gevoel van een klamme en warme omgeving verminderd worden. Helemaal tijdens de zomerdagen is het fijn om in een klam vrije omgeving te zitten.

Een prettig binnenklimaat

Een verkoelde ruimte en een schone lucht zorgt voor een prettiger binnenklimaat. Een vochtigheidsgraad tussen 40% en 60% wordt over het algemeen door mensen als ideaal ervaren. In het zomerseizoen is dit percentage gezien de warmte lastig haalbaar. Met een airco houd je de vochtigheidsgraad op peil en voorkom je daardoor hoofdpijn en vermoeidheidsklachten.

Verhoging productiviteit

Een gezond en koel binnenklimaat is een bewezen toevoeging aan een verhoogde productiviteit, betere concentratie en behoud van een stabiele gezondheid. Bedrijven investeren daarom vaak in het creëren van een gezond en koel binnenklimaat. Een airco kan dus ook hierom een erg waardevolle investering zijn voor op het werk of bij jou thuis.

Waarom Aluxa Airco’s

  • Nette all-in prijzen inclusief installatie
  • Verkoelen én verwarmen
  • Snelle installatie door een vakman
  • Besparen door elektrisch te verwarmen i.p.v. met gas
  • Geen verrassingen achteraf
  • Persoonlijke service en advies
  • Professionele installatie
Back To Top